Teraplast a investit 11 mil. euro într-o fabrică de materiale de construcţii în Serbia, de unde aduce produse şi în România

11 oct 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Producătorul de materiale de construcţii Teraplast din Bistriţa inaugurează astăzi fabrica de panouri sandwich din localitatea Leskovac din Serbia, în urma unei investiţii de 11 milioane de euro. În aceşti bani, intră şi suma de achiziţie a fabricii numite anterior Interlemind, achiziţie în valoare de 4,3 milioane de euro. Din Serbia, Teraplast, care are unităţi de producţie şi la Bistriţa, va trimite produse şi către România, motivând că este mai uşor să acopere regiunea decât dacă ar fi deschis încă o fabrică în România. Astfel, costurile cu logistica şi transportul sunt mai mici. Teraplast a anunţat la începutul lunii iunie achiziţia unităţii de producţie Interlemind din Serbia, aceasta aflându-se în faliment la acea vreme. Compania românească, în care acţionar majoritar este omul de afaceri Dorel Goia (cu peste 45% din acţiuni), a cumpărat fabrica după ce a fost deschisă o licitaţie pentru vânzarea acesteia, Teraplast fiind singurul ofertant.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
serbia
, fabrica
, teraplast
, materiale de constructii
, produse
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide