ZF LIVE. Florin Popa, Vitalis Consulting: Un şef de şantier câştigă peste o mie de euro pe lună. România are ingineri foarte buni

3 feb 2016 Autor: Alexandra Marcu

Vitalis Consulting, una dintre cele mai mari firme de consultanţă în construcţii din România, şi-a bu­getat pentru acest an o creştere cu 10% a cifrei de afa­ceri după ce a încheiat anul 2015 cu vânzări de 2 mil. euro, o marjă de profit de 20% şi un număr mediu de 40 de angajaţi.
 
„Anul acesta se continuă trendul ascendent în construcţii şi în momentul de faţă avem sub supra­ve­ghere 45 de proiecte. Sperăm la o creştere a cifrei de afa­ceri de zece procente“, a spus Florin Popa, acţionar majo­ritar la Vitalis Consulting, care a explicat că firma este plătită de către dezvoltatorii imobiliari, şi nu de firmele de construcţii.
 
Vitalis Consulting le oferă asistenţă dezvoltatorilor încă de la începutul proiectului, prin identificarea şi ra­por­ta­rea constrângerilor asupra lucrărilor de con­struc­ţie, depunerea cererilor de autorizaţii către auto­rităţi şi con­sultanţă pentru demararea construc­ţiilor.
 
În ceea ce priveşte comisionul practicat de firma de consultanţă, Popa spune că nu percepe o sumă fixă, ci că suma este plătită în funcţie de fiecare proiect şi de timpul în care se realizează acesta. „Un proiect re­zidenţial cu parter şi cinci etaje poate fi gata în opt luni, iar construcţia unei clădiri de birouri poate dura şi doi ani“, a spus Florin Popa la ZF Live.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.02.2016

 
Cuvinte cheie:
romania
, ingineri
, santier
, sef
, zf
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide