Constructii & Imobiliare

ZF pregăteşte de lansare Atlasul de business al României, ediţia a doua. Ce judeţe au fost cele mai dinamice în livrările de locuinţe noi din ultimii cinci ani?

ZF pregăteşte de lansare Atlasul de business al...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.05.2023, 00:07 453

Atlasul de business al României, ediţia a doua, este propunerea ZF de a citi businessul prin intermediul a 50 de hărţi care oferă imaginea României de astăzi.

Judeţele Cluj şi Ilfov, alături de municipiul Bucureşti şi-au adjudecat cele mai multe livrări de locuinţe noi din perioada 2017-2021, deci în decurs de cinci ani, adăugându-şi cumulat peste 110.000 de case şi apartamente noi, după cum reiese din calculele ZF făcute pe baza datelor existente la Institutul Naţional de Statistică. Acestea sunt, de altfel, şi cele mai puternice regiuni ale României din punct de vedere economic. Clujul s-a dezvoltat mult în ultimii ani odată cu expansiunea companiilor – în special din IT – care şi-au stabilit acolo sediile, în vreme ce Ilfovul beneficiază de dorinţa multor bucureşteni – originari sau „prin adopţie“ – de a fugi de aglomeraţia din mijlocul oraşului pentru o viaţă mai tihnită în zonele limitrofe. Cât despre Bucureşti, Capitala continuă să fie o atracţie pentru cei care vin la studii sau pentru joburi mai bine plătite, ceea ce a impulsionat şi dezvoltatorii imobiliari să pună la bătaie sume mari pentru noi ansambluri rezidenţiale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO