Eveniment

7 Olimpici legendari: cu ce se ocupă ei azi

7 Olimpici legendari: cu ce se ocupă ei azi

Autor: Octavian Calei

05.08.2012, 14:02 4911

Atleţii olimpici dispar din lumina reflectoarelor după ce au uimit întreaga lume cu performanţele lor de top şi de cele mai multe ori, nu se mai ştie nimic despre aceştia. Savvysugar.com ne pune la curent cu viaţa celor 7 atleţi olimpici care au scris istorie.

Bruce Jenner - medaliat cu aur la decatlon la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal


În prezent, Jenner este unul dintre protagoniştii unui reality show extrem de popular din SUA, "Keeping Up With the Kardashians". El deţine compania Bruce Jenner Aviation care vinde consumabile pentru avioane segmentului corporate.

Nadia Comăneci - prima gimnastă care a luat un 10 perfect la JO


Nadia este stabilită acum în SUA şi este căsătorită cu Bart Conner, fost gimnast. Ea deţine împreună cu soţul ei Academia "The Bart Conner Gymnastics" din Norman, statul Oklahoma.

Muhammad Ali - aur la categoria grea la JO de la Roma din 1960


Ali are acum 70 de ani şi suferă de boala Parkinson. Este filantrop, pe site-ul său scrie "a asigurat peste 232 de milioane de mese celor flămânzi din toată lumea, a călătorit prin toate continentele, a predat personal mâncare şi medicamente copiiilor din Cote d'Ivoire, Indonezia, Mexic, Maroc şi alte ţări".

Greg Louganis - patru medalii de aur la JO din 1984 şi 1988, una de argint în 1976


Louganis a deschis un campus pentru atleţi profesionişti şi o şcoală pentru pregătirea copiiilor şi adolescenţilor.

Mary Lou Retton - prima gimnastă americană care a câştigat titlul olimpic în 1984 la individual-compus


Retton este un vorbitor motivaţional şi purtător de cuvânt pentru companii.

Carl Lewis - sprint şi sărituri în lungime, 10 medalii olimpice, din care 9 de aur. A fost numit "Olimpicul Secolului" de publicaţia Sports Illustrated şi "Sportivul secolului" de către Comitetul Internaţional Olimpic


În 2011 a vrut să candideze pentru un loc în Senatul New Jersey însă a fost descalificat pentru că nu era rezident de minim patru ani în New Jersey. Acum este antrenor voluntar la un liceu şi ambasador ONU.

Jackie Joyner-Kersee - atletă de heptatlon şi sărituri în lungime, a câştigat 3 medalii de aur, una de argint şi două de bronz în patru ediţii diferite ale JO.


În 2007, Joyner a contribuit la deschiderea unei fundaţii "Athletes for Hope" (Atleţii pentru speranţă - n.r.), organizaţie care inspiră atleţii să se implice în acţiuni de caritate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO