Eveniment

Acordul cu FMI ar putea fi revizuit, dar banii vor veni

Acordul cu FMI ar putea fi revizuit, dar banii vor veni
21.01.2010, 23:11 27

Eliberarea a doua transe din imprumutul luat de la FondulMonetar International (FMI), in valoare cumulata de 2,3 miliarde deeuro, a fost miza discutiilor de ieri dintre Jeffrey Franks(desen), seful misiunii FMI in Romania, Mugur Isarescu,guvernatorul BNR si Sebastian Vladescu, ministrul finantelor.

"Suntem in discutii in ceea ce priveste conditiile pentrueliberarea transelor, de aceea este prematur sa vorbim, dar ammotive sa cred ca programul va continua. Tinta de inflatie a fostratata, dar cu un nivel foarte mic", a spus Franks, dupa ointalnire la BNR. Rata anuala a inflatiei s-a situat in decembrie2009 la 4,74%, peste limita maxima a intervalului de variatietintit de BNR, de 4,5%, insa ratarea tintei a fost cauzata demajorarea preturilor la tigari odata cu armonizarea accizei.

Acordul de imprumut ar putea fi revizuit, a declarat Vladescu."Este vorba de alte masuri decat cele existente in acordul dejaparafat de cele doua parti, este vorba de revizia acordului si dincate stiu eu, este o revizie care merge bine. Dar ramane sa vedem.Pana nu discutam nu este un subiect de discutie publica."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO