Eveniment

Acţiunile Twitter au crescut luni cu 5% în şedinţa de premarket după ce s-a raportat în presa internaţională că reţeaua de socializare ar fi dispusă să accepte oferta de preluare a lui Elon Musk, în valoare de 43 mld. euro

Acţiunile Twitter au crescut luni cu 5% în şedinţa de...

Autor: Ştefan Stan

25.04.2022, 15:21 89

Acţiunile Twitter au crescut luni cu 5% în şedinţa de premarket, după ce Reuters a raportat că reţeaua de socializare este pregătită să accepte oferta "cea mai bună şi finală" lui Elon Musk de a cumpăra compania.

Musk a declarat săptămâna trecută că a obţinut o finanţare de 46,5 miliarde de dolari pentru a-şi susţine oferta de cumpărare a companiei anunţată pe 14 aprilie, când a oferit 54,20 dolari pe acţiune.

Musk a criticat compania pentru că nu s-a ridicat la înălţimea potenţialului său ca platformă pentru libertatea de exprimare. Dar Musk însuşi a folosit Twitter pentru a începe o dispută cu Comisia pentru valori mobiliare şi burse, cu un tweet celebru în care a afirmat că are "finanţarea asigurată" pentru a privatiza Tesla. Iar Twitter a promulgat o pilulă otrăvită care ar face costisitoare preluarea controlului total al companiei. Reuters a citat persoane anonime care sunt familiarizate cu această chestiune şi a spus că un anunţ ar putea veni chiar astăzi.

Acţiunile Twitter au crescut cu 13% în acest an până în prezent, în timp ce S&P 500 SPX, -2,77% a scăzut cu 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO