Aeroportul Otopeni vrea să construiască un nou terminal pentru dublarea capacităţii, proiect de 815 mil. euro. Administratorul caută investitori şi bani de la bănci străine. „În 2022 vom începe lucrările, iar conform studiilor de fezabilitate, fiecare fază va dura trei ani.“

7 sep 2017 Autor: Simona Tatu

Aeroportul Henri Coandă a ocupat anul trecut locul patru la nivel european la categoria aeroporturilor de 5-10 milioane de pasageri, după aeroporturile din Berlin Schoenefeld, Larnaca (Cipru) şi Faro (Portugalia)

Compania Naţională Aero­por­turi Bucureşti (CNAB) vrea să construiască un nou terminal pe Aero­portul Internaţional Oto­peni (Henri Coandă), proiect care va avea o valoare de 818,5 mil. de euro. Acest terminal va dubla capacitatea actuală a aeroportului. „Proiectul de extindere a aeroportului O­to­peni va avea două faze şi va necesita o in­ves­tiţie de 818,5 milioane de euro. În 2022 vom începe lucrările, iar conform studiilor de fezabilitate fiecare fază va dura trei ani“, au spus reprezentanţii CNAB în cadrul unei eve­ni­ment organizat de Fondul Proprietatea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.09.2017

 
Cuvinte cheie:
terminal
, capacitate
, proiect
, construire
, dublare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide