Eveniment

ANAF nu vrea softuri gratuite, ci dă 420.000 € pe videoconferinţe

Autor: Magraon Andreea

08.09.2010, 23:55 45

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) refuză săfolosească softurile gratuite care permit realizarea devideoconferinţe, precum Skype, pe motiv că pot fi ţinta atacurilorcibernetice, şi preferă să cumpere pentru 420.000 de euro (TVAinclus) din bani publici un sistem de comunicare video.
"Programele asemănătoare Skype, care folosesc reţele publice decomunicaţie, sunt vulnerabile în faţa intruziunilor şiagresiunilor", au declarat reprezentanţii ANAF la solicitareaZF.
Potrivit acestora, sistemele care vor fi achiziţionate trebuie săfie sigure, întrucât, în majoritatea situaţiilor în care vor fifolosite, datele transmise vor fi confidenţiale. Potrivit unuianunţ publicat pe e-licitatie.ro, ANAF organizează în această lunăo licitaţie pentru achiziţionarea a 44 de terminale şi 7 seturi devideoproiecţie, a câte un videoproiector şi un ecran. Potrivitreprezentanţilor ANAF, sistemul de videoconferinţă ce urmează săfie cumpărat va asigura comunicarea între sediul central alinstituţiei şi direcţiile judeţene.
Contractul va fi valabil 90 de zile de la data semnării. Companiilecare vor să participe la licitaţie trebuie să aibă o cifră deafaceri medie anuală minimă de 500.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO