Eveniment

ANI a emis 23 de avertismente de integritate, după un control din perioada aprilie-iunie

ANI a emis 23 de avertismente de integritate, după un...

Autor: Departamentul Social

05.07.2018, 10:39 89

„În perioada aprilie – iunie 2018, Agenţia Naţională de Integritate a analizat prin intermediul sistemului informatic PREVENT, în vederea prevenirii conflictului de interese, un număr de 2.770 de proceduri de achiziţie publică cu o valoare totală de 20,2 miliarde lei (aprox. 4,3 miliarde euro). Dintre aceste proceduri, aproximativ 9% se referă la contracte finanţate din fonduri europene. Totodată, aproximativ o treime din totalul procedurilor conţin 18.658 de contracte subsecvente (loturi). (...) În aceeaşi perioadă au fost emise 23 de avertismente de integritate, şi au fost transmise 7 notificări către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice pentru posibile nereguli în procedurile de achiziţie publică, rezultate în urma activităţii de analiză a PREVENT”, au precizat reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI), printr-un comunicat de presă.

Sursa citată mai precizează că în primul an de funcţionare a sistemului informatic PREVENT, Agenţia a analizat, pentru a preveni conflictul de interese, 15.954 de proceduri de achiziţie publică cu o valoare totală de 65,3 miliarde lei (aprox. 13,9 miliarde euro).

Sistemul PREVENT reprezintă un mecanism de analizare a datelor şi informaţiilor din formularul de integritate şi poate identifica, în mod automat, conflictele de interese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO