Eveniment

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România cere întâlnire cu premierul Tudose pentru a discuta despre Pilonul I şi II de pensii

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din...

Autor: Anca Olteanu

25.08.2017, 17:05 438

„În dorinţa de a reprezenta şi a proteja interesele tuturor părţilor implicate în sistemul de pensii private din România, solicităm public prim-ministrului, cât mai curând posibil, o întrevedere pentru a discuta împreună rezultatele analizei făcute de către autorităţile statului precum şi impactul pe care l-ar putea avea pentru cei 7 milioane de participanţi unele decizii viitoare”, se arată în comunicatul transmis, vineri, de APAPR.

Vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Neptun, că Guvernul va lua o decizie în privinţa Pilonului II, întrucât analizele ASF şi ale ministerului de Finanţe au evidenţiat „cifre îngrijorătoare”, el dând asigurări că decizia Executivului are în vedere eficientizarea, nu desfiinţarea.

„În ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, nu Guvernul a pornit discuţia, nu din vreun interes că nu avem suficienţi bani. Avem colectarea preconizată, nu sunt probleme de bani, noi vom veni cu rectificare pozitivă. Pilonul II de pensii a plecat de la ASF. Domnul Badea (Leonardo Badea, preşedinte ASF, n.r.), domnul Giurescu (Ion Giurescu, vicepreşedinte ASF), ei urmăresc cifrele din piloni, din cifre au reieşit concluzii, au avut întâlnire adminstratorii de la Pilonul II, cu ministerul de Finanţe. Nu e luată o decizie în ceea ce priveşte Pilonul II, nu există desfiinţarea, marginalizarea”, a spus Ciolacu.

„Ne uităm pe cifre. Existe cifre care ne îngrijorează în ceea ce îi priveşte pe pensionarii care au accesat Pilonul II. E ceva îngrijorător în Pilonul II. Cred că banii se pot gestiona mai bine. Nu e o intrare brutală a statului, e vorba de eficienţă, de o decizie în favoarea cetăţenilor”, a mai spus vicepremierul.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis, vineri, că Pilonul II de Pensii este solid, cu randamente pozitive, reflectate şi de analiza evoluţiei pieţei pensiilor private la 30 iunie 2017.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO