Eveniment

Atentat cu bombă la Ambasada Elveţiei din Grecia. O altă bombă a fost detonată controlat în faţa Parlamentului Greciei

Atentat cu bombă la Ambasada Elveţiei din Grecia. O altă bombă a fost detonată controlat în faţa Parlamentului Greciei

Autor: Adrian Voicu

02.11.2010, 13:48 32

O bombă a explodat marţi la ambasada Elveţiei de la Atena,nefiind raportate victime, au declarat oficiali ai poliţiei elenecitaţi de Reuters.

De asemenea, conform Associated Press, poliţia a anunţat că adetonat un pachet suspect aflat într-o dubă de livrări poştale înfaţa Parlamentului din Atena.

"O bombă de mici dimensiuni a explodat la ambasada Elveţiei dela Atena, neexistând nicio ameninţare cu bombă înainte", a spus unoficial al poliţiei locale. "Nu avem informaţii legate potenţialevictime", a mai spus oficialul care a dorit să îşi păstrezeanonimatul.

Atentatul vine după ce ieri un grup de militanţi de extremăstânga care au vrut să trimită o bombă preşedintelui francezNicolas Sarkozy şi un pachet similar ambasadei Mexicului dincapitala elenă au fost arestaţi.

Poliţia a declarat că una din patru persoane suspecte arestateera membră a unui grup obscur specializat în incendirea birourilorşi locuinţelor politicienilor, Conspiraţia Nucleelor de Foc.

După arestarea grupului, poliţia a identificat ieri un noupachet la o companie de curierat, acesta fiind adresat ambasadeiOlandei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO