Eveniment

Atentat fără precedent la Moscova într- o sală de concerte, 143 de morţi şi peste 100 de răniţi / Au fost identificate 29 de victime / Putin promite că îi va pedepsi pe vinovaţi / Statul Islamic a revendicat atacul. Statul Islamic a revendicat atentatul. Americanii spun că i-au avertizat pe ruşi ca urmează să fie atacaţi de ISIS

Atentat fără precedent la Moscova într- o sală de...

Autor: Andreea Tobias

22.03.2024, 21:51 2250

UPDATE O fostă miss Tver, ucisă de terorişt

iUPDATE Moscova: 29 de persoane identificate dintre cele 133 ucise în masacrului

Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă a publicat o listă actualizată cu numele a 29 de persoane identificate printre cei ucişi în masacrul Primăriei Crocus de la Moscova. Ria Novosti o relatează. Potrivit ultimelor date ale Comitetului de Investigaţii din Rusia, 133 de persoane au fost ucise în atacul terorist.

UPDATE 11:31 -  Bilanţul victimelor atacului din Moscova a crescut la cel puţin 93 de morţi

Bilanţul victimelor atacului din Moscova a crescut la cel puţin 93 de morţi. Kremlinul a declarat că 11 persoane au fost reţinute în urma atacului, pe care oficialii americani l-au atribuit ISIS-K, o ramură a Statului Islamic care a fost activă în Iran şi Afganistan.

Autorităţile ruse au anunţat sâmbătă că 11 persoane au fost reţinute în legătură cu atacul comis cu o seară înainte la un concert rock sold-out lângă Moscova, în timp ce bilanţul victimelor a crescut la cel puţin 93 de morţi, informează The New York Times.

Potrivit Kremlinului, patru dintre persoanele reţinute ar fi fost implicate direct în atac.

Autorităţile ruse au declarat că cel puţin 145 de persoane au fost rănite în atac, pe lângă cele 93 de persoane care au fost declarate ucise.

Sâmbătă, oamenii au stat la coadă în faţa unei unităţi medicale din Moscova pentru a dona sânge pentru răniţi.

UPDATE 6:51 - 

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depăşit 60, a declarat Comitetul de Investigaţii al Rusiei. Alte peste 100 de persoane au fost rănite.

Agenţia rusă de ştiri de stat RIA a citat un purtător de cuvânt al Comitetului de Investigaţie care a declarat că este prea devreme pentru a se pronunţa cu privire la soarta atacatorilor, informează Sky News.

Între timp, preşedintele Putin le-a urat însănătoşire grabnică celor răniţi, a relatat agenţia de ştiri de stat TASS.

Statele Unite dispun de informaţii care confirmă revendicarea atacului de către Statul Islamic, a declarat un oficial american. Vorbind sub rezerva anonimatului, oficialul a declarat că SUA au avertizat Rusia în ultimele săptămâni cu privire la posibilitatea unui atac.

"I-am avertizat pe ruşi în mod corespunzător", a declarat oficialul pentru Reuters.

Între timp, un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate a declarat pentru NBC News că SUA au împărtăşit cu guvernul rus informaţii despre un potenţial atac terorist la Moscova la începutul acestei luni.

Ambasada SUA din Rusia i-a avertizat pe cetăţenii americani să evite mulţimile pe 7 martie şi a declarat că monitorizează rapoartele potrivit cărora extremiştii ar putea ataca adunările mari din Moscova.

"La începutul acestei luni, guvernul SUA a avut informaţii despre un atac terorist planificat la Moscova - care ar putea viza adunări mari, inclusiv concerte - ceea ce a determinat Departamentul de Stat să emită un avertisment public pentru americanii din Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt al NSC, Adrienne Watson.

 

Cea mai importantă agenţie de investigaţii din Rusia anchetează incidentul de la sala de concerte din Moscova ca fiind un atac terorist.

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise în atacul de la Crocus City Hall, iar peste 100 au fost rănite, potrivit presei de stat ruse.

Nimeni nu a revendicat responsabilitatea pentru împuşcături şi explozii, iar SUA au declarat că nu există "niciun indiciu" că Ucraina ar fi fost implicată, notează Sky News.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a declarat că, dacă SUA ştiu cu siguranţă că Ucraina nu a fost implicată, atunci ar trebui să împărtăşească orice informaţie pe care o deţine.

Maria Zakharova a declarat: "Pe ce bază oficialii de la Washington trag concluzii în mijlocul unei tragedii despre nevinovăţia cuiva?".

Bilanţul victimelor atacului din Moscova a crescut la cel puţin 93 de morţi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO