Eveniment

Luare de ostatici la Bruxelles. Zeci de echipaje de poliţie au fost mobilizate. UPDATE: Autorul luării de ostatici a fost reţinut

Luare de ostatici la Bruxelles. Zeci de echipaje de...

Autor: Mihai Draghici

18.10.2016, 21:43 5495

Individul care a luat ostatice 15 persoane, marţi seară, într-un supermarket situat la periferia oraşului Bruxelles a fost reţinut, afirmă surse citate de posturile tv RTBF şi RTL.

Individul, înarmat cu un cuţit, a fost reţinut într-o descindere a unităţilor speciale ale Poliţiei. Toţi ostaticii au fost eliberaţi şi nicio persoană nu a fost rănită.

Conform unor surse, bărbatul nu formulase nicio revendicare specifică pentru agresiune, dar strigase de mai multe ori "Nu vreau să ajung la închisoare".

Primarul suburbiei, Jean-Marc Ghyssels, a confirmat reţinerea suspectului, precizând că individul nu a opus rezistenţă şi că probabil a fost o tentativă de jaf.

Individul sechestrase cel puţin 15 persoane într-un supermarket Carrefour situat în zona Alsemberg, în suburbia Forest, la periferia sud-vestică a oraşului Bruxelles.

"Cincisprezece persoane sunt ţinute ostatice în magazin de un individ înarmat", anunţase Poliţia belgiană, citată de site-ul publicaţiei Le Soir.

Motivele agresorului nu se cunosc cu certitudine, dar unele surse au semnalat că ar fi fost vorba de o tentativă de jaf.

Zeci de echipaje de poliţie, inclusiv cu elicoptere, au fost mobilizate în zona Forest / Molière, iar numeroase străzi şi bulevarde au fost blocate câteva ore.

Nu există indicii că ar fi vorba de un incident de tip terorist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO