Eveniment

Banca Transilvania vinde ipotecare noi in euro la 6,25%. Clientii vechi platesc 7,9%

12.04.2010, 23:08 61

Banca Transilvania (BT), o banca de top cu capital privat local,incearca sa tina pasul cu concurenta si vine cu o promotie pentruipotecarele in euro cu dobanda de 6,25% pe an, fixa pana inianuarie 2012.

Clientii care au insa in derulare un credit imobiliar platesc incontinuare o dobanda de 7,9% pe an.

Dupa finalul perioadei de promotie, clientii care iau ipotecareacum vor trece la conditiile standard, care inseamna ca dobandaeste calculata in functie de indicatorul Euribor pentru maturitateade sase luni, plus o marja de 7 puncte procentuale. In prezentnivelul Euribor sase luni este de 0,99% pe an, insa ar putea crestein viitor, pe masura ce Banca Centrala Europeana va ridicadobanda-cheie la euro, aflata acum la un minim istoric de 1% pe an."Vrem sa vedem care este apetitul clientilor si, in functie derezultate, am putea sa prelungim promotia", spune Gabriela Nistor,director executiv retail al bancii.

In cadrul promotiei, banca mai vinde si credite de nevoipersonale garantate cu ipoteca, pentru care dobanda este deasemenea fixata la nivelul de 6,5% pe an, pana in ianuarie 2012.Dupa aceasta data, costul va trece la nivelul standard.

Promotia se aplica doar pentru creditele aprobate in aprilie siprevede inclusiv comision zero de acordare si de risc. In ofertastandard, banca vinde credite ipotecare doar cu dobanda variabila,calculata in functie de indicatorul Euribor pentru perioada de saseluni plus o marja de 7 puncte procentuale. In prezent, dobanda estede 7,99% pe an.

Pentru un credit ipotecar de 50.000 de euro, contractat pe 30 deani, rata lunara va fi fixa la nivelul de 308 euro, pana inianuarie 2012, potrivit unui exemplu de calcul furnizat debanca.

"Pe durata acestei promotii, clientul va economisi 1.000 deeuro", afirma reprezentantii bancii.

Mai multe banci au ieftinit creditele si au venit cu promotii,atat pentru imprumuturile in lei, cat si in valuta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO