Eveniment

Băsescu: A apărut cel mai mare politician al lumii. Numele acestuia este "piaţa"

Băsescu: A apărut cel mai mare politician al lumii. Numele acestuia este "piaţa"

Foto: Catalin Abagiu

Autor: Mediafax

14.12.2011, 11:54 585

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că cel mai mare politician al lumii a apărut şi el se numeşte "piaţa", care a pus politicienii din Europa "cu spatele la zid", iar conflictul "piaţă-politicieni" trebuie rezolvat printr-un "armistiţiu" pe 3,4,5 ani.

"A apărut cel mai mare politician al lumii. Spre dezamăgirea multora el nu se numeşte nici Obama, nici Merkel, nici Sarkozy, nici Băsescu, nici Papandreou. Numele acestui politician este «piaţa»", a declarat preşedintele Traian Băsescu, prezent la evenimentul de lansare a Raportului de Competitivitate organizat de AmCham.

Şeful statului a explicat că în ultima perioadă nu a mai auzit niciun politician referindu-se la electorat, ci "toţi încearcă să satisfacă piaţa".

"Piaţa ne-a pus pe toţi cu spatele la zid, cel puţin în Europa, şi ne cere mai mult decât putem da", a apreciat Traian Băsescu.

Preşedintele a spus că "acest conflict pieţă-politicieni trebuie să înceteze printr-un armistiţiu pe 3, 4,5 ani", deoarece piaţa nu îi poate omorî pe cei care i-au oferit cel mai mult, adică Guvernele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO