Eveniment

Băsescu: Noul acord cu FMI este "de tip precauţie". Nu poate începe veselia

Băsescu: Noul acord cu FMI este "de tip precauţie". Nu poate începe veselia

Autor: Mediafax

07.05.2011, 19:24 543

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că obiectivelenoului acord cu FMI trebuie să fie "limpezi", acesta fiind "de tipprecauţie", deci "nu vizează o situaţie dificilă", ci continuareareformelor, cu asistenţă financiară internaţională, informează

Mediafax

.

Acestza a declarat că noul acord cu FMI nu vizează o situaţiedificilă, ci continuarea unor procese de reformă cu asistenţainstituţiilor internaţionale.

"Obiectivele nu sunt legate de bani ci de continuarea proceselorde creştere economică".

Conform şefului statului, "deşi nu s-au încheiat calculele petrimestrul I, cele realizate pe primele două luni ale anului,ianuarie şi februarie, ne îndreptăţesc să prognozăm o creştereeconomică de 0,4 la 0,6 în trimestrul I 2011, faţă de trimestrul IV2010, ceea ce se traduce prin ieşirea din recesiune. Atenţie, spunieşirea din recesiune, nu din criză".

Acesta a completat că, în ciuda faptului că am trecut pecreştere economică, situaţia internaţională nu ne permite săînceapă veselia. "Nu poate începe nicio veselie. Prudenţă şimenţinerea politicilor fiscale şi a politicilor de restructurare aeconomiei româneşti trebuie să fie în continuare comandamentulzero".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO