Eveniment

Boc l-a sunat pe seful Nokia pentru a-i spune ca totul e OK

08.06.2007, 19:54 20

Emil Boc, presedintele PD si primarul Clujului, a declarat ieri ca l-a sunat pe presedintele grupului finlandez Nokia pentru a linisti situatia creata dupa ce deputatul PD Valeriu Tabara a sustinut amanarea proiectului de lege privind aprobarea OUG privind reglementarea situatiei juridice a terenului pe care se va realiza noul parc industrial Nokia.
"L-am sunat chiar eu pe presedintele Nokia si l-am asigurat ca totul este neschimbat si ca, cel tarziu saptamana viitoare, proiectul de lege privind Nokia va trece", a declarat Boc.
El a mai spus ca Biroul Permanent National al PD va discuta luni sanctionarea lui Tabara, conform prevederilor Statutului partidului, pentru amanarea ordonantei Nokia.
La randul sau, directorul Tetarom, Viorel Gavrea, a declarat ca, in urma interventiilor si a asigurarilor date, lucrurile s-au mai linistit si investitia Nokia nu este in pericol.
"S-au dat telefoane, s-au trimis mailuri, s-au dat asigurari si totul este in regula. Conducerea Nokia s-a linistit. Avem un contract cu Nokia care va fi respectat. Nu s-a respins nimic. Terenul este in propietatea Consiliului Judetean, totul este in regula", a precizat Gavrea. El a adaugat ca, la inceputul saptamanii viitoare, se va preda amplasamentul de la Jucu pentru organizarea de santier, iar constructorul va putea sa inceapa lucrarile. "Guvernul a deblocat deja o prima transa de 3,5 mil. euro pentru aceasta investitie si va urma, probabil, saptamana viitoare, o alta transa de 5 mil. euro", a mai spus Gavrea.
Directorul Nokia, John Guerry, nu a putut fi contactat pentru comentarii, reprezentantii locali ai companiei sustinand faptul ca directorul viitoarei fabrici este "plecat din tara". Proiectul Nokia este cel mai mare din judetul Cluj, investitia totala a grupului finlandez urmand sa ajunga pana la 200 mil. euro, parcul industrial din localitatea Jucu oferind 15.000 noi locuri de munca. Nokia intentioneaza sa realizeze in comuna Jucu un centru industrial unde se vor realiza produse finite Nokia, adica telefoane mobile si echipamente de retea, ce urmeaza a fi comercializate pe pietele emergente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO