Eveniment

Bogdan Stan, ANAF: Încasările la buget au fost de 101 miliarde de lei, 98,6% din ce s-a programat

Bogdan Stan, ANAF: Încasările la buget au fost de 101...

Autor: Dan Straut

07.07.2017, 18:49 209

„Faţă de programul de realizări stabilit pentru Ministerul Finanţelor, avem un procent de 98,64% pe primele şase luni, înregistrându-se anumite scăderi pe partea de accize şi de impozit pe profit. I-am explicat domunlui prim-ministru că această scădere la impozitul pe profit provine din schimbarea cadrului legislativ, 92.000 de companii trecând de la sistemul impozitului pe profit la cel de impozitare a cifrei de afaceri”, a declarat Bogdan Stan, după întrevederea avută cu premierul Mihai Tudose.

Preşedintele ANAF a precizat că 7.500 de societăţi au trecut de la impozitul pe profit la cel pe cifra de afaceri, ca urmare a introducerii impozitului specific în turism şi alimentaţie publică, de la 1 ianuarie 2017, creându-se astfel „un deficit de un miliard şi 100 de milioane de lei la încasările din impozitul pe profit.

În ceea ce priveşte colectarea la accize, „i-am explicat premierului că această creştere a consumului de produse petroliere, de 12%, nu se reflectă şi într-o creştere a încasărilor din accize, având în vedere că accizele au scăzut în 2017 faţă de 2016 cu 20%”, a mai spus preşedintele ANAF. La fel şi în cazul TVA, a existat o scădere din cauză că în 2017 a scăzut cota de TVA de la 25% la 19%.

„L-am asigurat pe premier că în perioada următoare vom face toto posibilul să recuperăm deficitul pe care-l avem, de patru miliarde de lei reprezentând acel procent de 98,64% din încasările programate”, a mai spus Bogdan Stan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO