Eveniment

BREAKING. Ultimul reactor de la centrala nucleară Zaporojie a fost deconectat în urma unui bombardament

BREAKING. Ultimul reactor de la centrala nucleară...

Autor: Petru Mazilu

05.09.2022, 17:42 1415

Ultimul bloc de reactoare în funcţiune de la centrala nucleară Zaporojia a fost deconectat după ce bombardamentele ruseşti au întrerupt liniile electrice, a anunţat Energoatom din Ucraina, potrivit Sky News.

„În ultimele trei zile, forţele de ocupaţie ruseşti au continuat bombardamentele intensive asupra teritoriului din jurul centralei nucleare Zaporojia", au anunţat reprezentanţii companiei energetice.

Linia deconectată făcea legătura cu sistemul ucrainean.

„Astăzi, 5 septembrie 2022, ca urmare a unui incendiu provocat de bombardamente, a fost deconectată linia de transport de 330 kV ZaTES - Ferroalloy, adică ultima linie care conecta nodul ZaNPP/ZaTES cu sistemul energetic al Ucrainei! Ca urmare, unitatea de putere nr. 6 a fost descărcată şi deconectată de la reţea, care în prezent alimentează nevoile proprii ale ZNPP", au precizat cei de la Energoatom Ucraina.

Centrala ucraineană a fost capturată de Rusia în martie, dar este încă operată de inginerii Energoatom şi până luni a furnizat electricitate în reţeaua ucraineană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO