Eveniment

Campanie ZF „Şcoala într-un singur schimb în Bucureşti“. Premieră: Primăria Sectorului 4 expropriază un teren de 10.000 mp pentru a construi un complex educaţional cu şcoală, grădiniţă şi creşă

Campanie ZF „Şcoala într-un singur schimb în...

Autor: Bogdan Alecu

17.04.2024, 00:05 7138

Sectorul 4 al municipiului Bucureşti a început procedurile de expropriere pentru construirea unui complex educaţional pe Bdul Metalurgiei. Locuitorii din zonă vor beneficia de şcoală, grădiniţă şi creşă, toate construite de la zero, într-o zonă unde s-au construit şi se construiesc mii de noi apartamente.

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat în octombrie 2023 iniţierea procedurilor de expropriere în vederea construirii unui nou spaţiu destinat învăţământului (şcoală, grădiniţă, creşă), în Bulevardul Metalurgiei. Noul edificiu va fi ridicat pe o suprafaţă de peste 10.000 mp, în zona noilor terenuri de sport. Potrivit datelor din piaţă, exproprierile se vor face la un preţ de 100 de euro/mp, iar preţul zonei ar fi chiar şi triplu.

Terenul este deţinut de Studio Ideal Rezidence, firmă deţinută de Andrescu Giani şi Andrescu Ilie. Terenul are o ipotecă deţinută de Real Estate Project Development în valoare de peste 975.000 de euro. Acţionar este James Kodor, care este şi proprietarul Whiteland, companie de distribuţie produse alimentare care deţine un depozit cu temperatură controlată în proximitate.

„Lângă cele 14 terenuri de sport pe care le-am amenajat în zona parcului Tudor Arghezi, comunitatea sectorului 4 va construi de la zero, o creşă, o grădiniţă şi o şcoală. Sunt bucuros că acest proiect are votul consilierilor locali, pentru că domeniul educaţional reprezintă o prioritate a dezvoltării comunităţii noastre. Fără educaţie nu poate exista nimic. Lucrurile acestea contează extrem de mult pentru că nu putem construi o societate performantă fără educaţie, fără o infrastructură de calitate nu se poate. Astăzi, suntem motorul Capitalei iar polul de dezvoltare al Bucureştiului este aici, în Sectorul 4”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.

În ultima perioadă, sectorul 4 al municipiului Bucureşti a cunoscut o adevărată renaştere urbană, generată atât de interesul oamenilor de a-şi cumpăra locuinţe noi în această zonă, cât şi de investiţiile realizate de către administraţia locală la nivelul întregului sector. Automat, şi numărul familiilor cu copii a crescut semnificativ, astfel că era necesară găsirea de soluţii pentru a asigura copiilor şi părinţilor locaţii apropiate de domiciliul acestora, pentru desfăşurarea de activităţi educaţionale în spaţii adecvate.

Sectorul 4 a identificat, în acest sens, un teren amplasat pe Bdul. Metalurgiei şi urmează să construiască aici, pentru copiii din zona de sud a Capitalei, o şcoală, o grădiniţă şi o creşă.

Tot în această zonă, sectorul 4 a dat recent în folosinţă un parc de aproximativ 4 hectare, care oferă multiple posibilităţi de petrecere a timpului în aer liber, de practicare a activităţilor sportive şi de socializare pentru comunitatea care locuieşte pe Bdul Metalurgiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO