Eveniment

Câştigătorii şi perdanţii crizei din Qatar: în joc sunt miliarde de dolari

Câştigătorii şi perdanţii crizei din Qatar: în joc...

Autor: Catalina Apostoiu

13.06.2017, 00:00 1196

În condiţiile în care Qatarul devine din ce în ce mai izolat, implicaţiile economice şi financiare ale crizei din golf încep să apară, potrivit Bloomberg. Ţara se bazează pe statele din golf pentru aproximativ 20% din importurile sale şi aproape jumătate din turişti.

Proiecte de miliarde de dolari ar putea fi de asemenea ameninţate, în condiţiile în care Qatarul se pregăteşte să găzduiască campionatul mondial de fotbal din 2022. Sistemul bancar al ţării este ameninţat în condiţiile în care este extrem de dependent de banii din afară. În domeniul energiei şi utilităţilor, Qatar Electricity & Water ar putea ieşi câştigătoare, în timp ce Dolphin Energy din Abu Dhabi ar putea suferi pierderi.

Exportatorii americani de gaze naturale ar putea câştiga o poziţie mai solidă la nivel mondial în urma disputei. În domeniul transporturilor, Gulf Air şi Singapore Airlines ar putea fi principalii câştigători, în timp ce compania aeriană de stat Qatar Airways va fi unul dintre cei mai mari perdanţi. În domeniul media şi divertismentului, operatorul tematic din Dubai DXB Entertainment ar putea avea de pierdut în urma crizei în condiţiile în care Qatar Investment Authority este cel de-al doilea mare acţionar al său.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO