Eveniment

Ce a restructurat pana la urma Guvernul?

25.02.2010, 23:07 23

La trei luni de cand premierul Emil Boc a anuntat ca adesfiintat 112 agentii din subordinea Guvernului si a ministerelor,situatia acestei restructurari, in urma careia au fost desfiintate9.000 de posturi, ramane neclara, conform unei analize a ZF.

Anexa legii prin care s-a facut aceasta restructurare arata ca,practic, doar 53 de agentii au fost efectiv desfiintate saucomasate, in restul facandu-se reduceri de posturi.

Solicitati de ZF sa prezinte lista celor 112 agentiidesfiintate, reprezentantii Guvernului au trims la Legea 329/2009,adica tocmai la cea din care reiese ca desfiintate si comasate aufost doar 53 de agentii.

In unele agentii supuse restructurarii, procesul nu s-aincheiat, altfel spus, inca nu se stie cate posturi vor fidesfiintate pe hartie (posturi care existau in schema, dar nu erauocupate) si cati oameni vor fi disponibilizati.

Desi in toamna trecuta premierul afirma ca in fiecare ministervor ramane cate doi secretari de stat pentru a se face economii, incateva dintre aceste ministere numarul secretarilor de stat esteacum de cinci.

Spre exemplu, la Ministerul Economiei, condus de AdrieanVideanu, sunt in prezenti cinci secretari de stat adica tot atatiacat in vremea Guvernului Tariceanu 2 cand Finantele erau unite cuEconomia. Finantele au si ele trei secretari de stat. MinisterulDezvoltarii condus de Elena Udrea are, la randu-i, cinci secretaride stat. La Justitie sunt patru secretari de stat, la fel ca laministerul condus de Radu Berceanu, cel al Transporturilor.

Un minister important care respecta criteriul de anul trecut alpremierului Emil Boc este cel al Muncii unde sunt doi secretari destat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO