Eveniment

Ce economii din Europa au crescut cel mai mult în 2010

Ce economii din Europa au crescut cel mai mult în 2010

Autor: Catalina Apostoiu

09.12.2010, 23:56 14

Cu un avans economic în 2010 estimat de către FMI la 7,8%,Turcia este ţara cu cel mai rapid ritm de creştere din Europa,fiind urmată de Suedia. Şi Polonia, singura ţară membră a UniuniiEu­ro­pene care nu a intrat în re­cesiune anul trecut, va avea ocreştere de in­vidiat, de 3,4%.

Ministrul turc al eco­nomiei Ali Babacan spune că ultimele dateeco­nomice indică faptul că economia turcă va ob­ţine rezultatepeste aş­tep­tări în tri­mestrul al pa­trulea şi că ţara saur­mea­ză să înre­gistreze cel mai rapid ritm de creştereeco­nomică din Europa în 2010, po­trivit The Wall Street Journal.Economia turcă a avansat cu 11% în primele şase luni aleanului.

"Uniunea Europeană, Fondul Mo­netar Internaţional şi OCDE auplasat aşteptările de creştere pentru Turcia la 7,5, 7,8 şirespectiv 8,2%. Acest lucru indică faptul că Turcia va înregistracel mai rapid ritm de creş­tere din Europa, atât în acest an, câtşi anul viitor", a declarat ministrul turc.

Economia poloneză, care în tri­mestrul trecut a înre­gistrat ocreştere de 4,2%, va avea trei mo­toare im­portante de creş­tere:ma­jorarea cheltuie­lilor popu­laţiei, investi­ţiile din fon­durilestructu­rale ale Uniunii Euro­pene şi proiectele dein­fra­struc­tură pentru Cam­pionatul European de fot­bal din 2012,cât şi îm­bu­nă­tăţirea situaţiei econo­mice a Ger­maniei, ce vaduce la o creştere a exporturilor poloneze.

România nu va reuşi să iasă din re­cesiune anul acesta, cu oscădere de 1,9% făcând parte din grupul ţărilor codaşe aleEuropei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO