Eveniment

Ce veşti ne aduc meteorologii: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Ce veşti ne aduc meteorologii: Prognoza meteo pentru...

Autor: Laura Buciu

16.12.2023, 07:31 667

Ultimele zile din luna decembrie vor aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă şi doar din ianuarie temperaturile mai scad, potrivit prognozei pentru următoarele 4 săptămâni, transmisă marţi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

11 - 18 decembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice, centrale, precum şi în extremitatea de sud a ţării, dar şi local deficitare în regiunile estice şi în zona Carpaţilor de Curbură, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

19 - 25 decembrie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

25 decembrie - 1 ianuarie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile nord-vestice şi cu o tendinţă uşor deficitară în regiunile extracarptice.

1 - 8 ianuarie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunie vestice, nord-vestice şi centrale, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO