Eveniment

CFR Călători cumpără motorină Euro 5 în valoare de 110 milioane de lei

CFR Călători cumpără motorină Euro 5 în valoare de 110 milioane de lei

Foto Andrei Spirache

Autor: Mediafax

11.12.2012, 00:00 59

CFR Călători va organiza la Bursa Română de Mărfuri (BRM), la 18 decembrie, o nouă procedură pentru achiziţia de motorină Euro 5, contract cu o valoare estimată de 110 milioane lei, fără acciză şi TVA.

"Procedura se va realiza în conformitate cu OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare, şi se va finaliza cu încheierea unui contract de furnizare a unei cantităţi de 27.000 tone motorină, pentru perioada decembrie 2012 - iunie 2013", se arată într-un comunicat al operatorului naţional feroviar de pasageri.

Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri proprii. CFR Călători este unul dintre marii utilizatori de produse petroliere, cu un consum anual estimat de aproximativ 53.000 tone şi a programat în ultima perioadă, la BRM, mai multe proceduri de achiziţie de motorină, care însă nu s-au soldat cu încheiarea contractelor de achiziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO