Eveniment

Chelu rămâne în arest, iar Fătuloiu nu mai are voie să vorbească

Autor: Iulian Anghel

22.11.2010, 23:30 22

Arestarea omului de afaceri Cătălin Cheluîn cazul celui mai mare scandal de corupţie din cadrul Poliţieiromâne din ultimii ani continuă să bulverseze Ministerul deInterne, dar nu şi bursa de la Bucureşti care ieri a rămas calmă înpofida reţinerii, pentru 29 de zile, a unuia dintre cei maidinamici investitori ai ei.

Sub aparenţa unei recomandări, ministrul de resort, Traian Igaş,i-a interzis secretarului de stat în MAI chestorul-şef Dan Fătuloiusă mai vorbească în public până la finalizarea anchetei dispuse înacest caz. Dacă Fătuloiu are ceva de spus, să o spună cu nume şiprenume, a susţinut iritat Igaş. Totul cu referire la o aserţiune achestorului-şef, potrivit căreia a fost trădat de ofiţeri dindomeniul infracţiunilor economice din cadrul MAI, cărora le-ar ficerut o hartă cu clanurile mafiote.

"Am auzit ce a declarat Dan Fătuloiu despre trădarea sa. Îirecomand să se abţină de la alte declaraţii până la finalizarearaportului. Dacă crede că a fost trădat să spună cine suntaceştia", a reacţionat Traian Igaş.

Mâine urmează să fie finalizat raportul din judeţul Neamţ, undeşeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, inspectorul-şef AurelianVasea Şoric, este bănuit de legături cu clanurile interlope,scandal în care a intervenit direct şi chestorul Fătuloiu care, înurma asasinării unuia dintre capii lumii interlope din Neamţ, ar ficerut demisia şefului Poliţiei Române, chestorul-şef Petre Tobă.Prefectul de Neamţ, Mihai Archip, a avizat ieri favorabilsolicitarea Inspectoratului General al Poliţiei Române de eliberaredin funcţie a lui Şoric.

MAI mai urmează să stabilească şi dacă un raport alDepartamentului economic din MAI, cerut de Fătuloiu, s-ar fi scursdin minister, ducând la tentativa de mituire a acestuia. PotrivitDNA, Fătuloiu, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, adispus, în noiembrie 2009, centralizarea la nivelul MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor a datelor privind activitatea luiCătălin Chelu. Practic, omul de afaceri ar fi încercat să-lmituiască pe Fătuloiu cu un milion de euro, după ce a aflat căsecretarul de stat pregătea un document care să unifice dosareledisparate ale suspecţilor de infracţiuni economice, lucru care arfi uşurat desfăşurarea anchetelor.

Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator almai multor firme), l-a denunţat pe Cătălin Chelu întrucât ar fivrut să-l mituiască în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 dedosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Acesta a fostarestat duminică cu încuviinţarea unui judecător al TribunaluluiBucureşti, alături de alţi trei parteneri de afaceri ai săi -Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea - consideraţicomplici de procurori.

Potrivit Mediafax, procurororii anticorupţie consemnează înreferatul privind arestarea lui Cătălin Chelu că acesta era extremde îngrijorat de arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, cu care, spunprocurorii, este în relaţii foarte apropiate, motiv pentru care aamânat momentul contactării lui Dan Fătuloiu. La începutul toamnei,la momentul arestării lui Vîntu, Chelu a părăsit o vreme ţara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO