Eveniment

Christian von Albrichsfeld, Continental România: Şcolile profesionale lipsesc în România, avem meşteri de peste 40 de ani. Trebuie să aducem tineri de mai bună calitate

Christian von Albrichsfeld, Continental România:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.05.2015, 12:31 670

Companiile trebuie sa fie inovative, industria auto va creste. Nu avem nevoie de mai multe companii, ci trebuie sa ne comportam bine cu companiile deja prezente pentru ca ele voi investi in aceasta tara, a declarant Christian von Albrichsfeld, head of country al Continental România, în cadrul evenimentului Industria Auto: motorul economiei româneşti, realizat în parteneriat cu Dacia, Porsche Leasing şi Garanti Leasing.

Ce a mai declarat Christian von Albrichsfeld

La nivel mondial, Continental are aproape 190.000 de angajati si 34,5 miliarde de euro cifra de afaceri.

In Romania, in 2014 avem 15.000 de  angajati si 1 miliard de euro investitii. Vom mai investi in acest an şi vom mai angaja 1.000 de oameni. In 2014 am mai investit 170 mil. euro in Romania. Noi mergem mai mult catre componente electronice.

Am ales România pentru că acum 15 ani in urma ne uitam la costuri, stabilitatea politica si situatia financiara stabila. De asemenea, ne uitam la uitam ca se cunosc limbi straine si exista forta de munca calificata si oameni ambitiosi. Insa daca ne uitam la investitiile straine directe,vedem ca au scazut foarte mult. 

Noi vrem sa crestem foarte mult in fabricile noastre din Romania.

Scolile profesionale lipsesc in Romania, am initiat o lege in 2012, au inceput sa apara astfel de scoli . Avem mesteri de peste 40 de ani.

Trebuie sa aducem tineri de mai buna calitate in universitati. Lipsesc din scoli anumite calificari, iar aria curiculară este invechit. Trebuie sa introduse anumite notiuni de logistica, SAP etc. Continental pregateste elevi din patru scoli din tara.

Dupa criza vedem ca tinerii se uita mai mult la stabilitate, iar inainte de criza vroiau sa obtina bani repede. Insa este dificil sa tii oameni in tara si nu se uita la numai la salarii, ci si la standardul de viata, mediul de viata stabil, sistemul educational. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO