Eveniment

Cinci companii din IT şi outsourcing au luat mai mult de 42 mil. euro ajutoare de stat pentru 1.100 de locuri de muncă. CGS va crea 550 de locuri de muncă

Cinci companii din IT şi outsourcing au luat mai mult de...

Autor: Ramona Cornea

28.08.2023, 00:07 3425

Cinci companii care au ca obiect de activitate servicii de IT sau de outsourcing vor primi ajutoare de stat în valoare cumulată de peste 42,6 mil. euro pentru a crea aproape 1.100 de locuri de muncă noi, după cum arată calculele făcute de ZF pe baza datelor publice de la Ministerul Finanţelor.

Aproape jumătate dintre locurile de muncă noi ce vor fi create prin schema pentru ajutor de stat nr. 332/2014 vin din sectorul de outsourcing, de la compania Computer Generated Solutions România (CGS), care şi-a luat angajamentul să creeze 550 de locuri de muncă noi cu cei 8,05 mil. euro pe care îi va primi de la stat.

CGS România a anunţat în luna mai din 2023 că are în plan să recruteze aproape 500 de oameni până la finalul anului, pentru centrul pe care îl deţine în Constanţa, al şaptelea hub CGS în România.

Vladimir Sterescu, CEO-ul CGS România, spunea anterior în cadrul emisiunii ZF Meeting Office că principala preocupare pentru industria sa este retenţia oamenilor.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO