Eveniment

Cine este Bogdan Marinescu, medicul care de 27 de ani conduce Maternitatea Giuleşti

17.08.2010, 23:30 6336

Medicul Bogdan Marinescu, managerul spitalului Clinic deObstetrică Ginecologie "Panait Sârbu" , poate fi considerat"veteranul" sistemului spitalicesc din România, care a rezistat 27de ani în această funcţie, în condiţiile în care de regulămanagerii de spitale se schimbă odată cu miniştrii sănătăţii, camunu pe an.

Bogdan Marinescu, la rândul său ministru al sănătăţii înperioada iunie 1990 -octombrie 1991, este recunoscut drept unuldintre cei mai buni medici ginecologi din România. Maternitatea pecare o conduce este însă una dintre cele mai vechi din Bucureşti.Spitalul a primit noi echipamente în ultima perioadă, conformPrimăriei, dar vechimea clădirii şi a instalaţiilor reclamă mutareaacestuia.

În pofida declaraţiilor reprezentanţilor Primăriei Bucureşti,care administrează spitalul, numai o privire aruncată instituţieidezvăluie o clădire veche, puţin renovată, cu vopseaua care securăţă din loc în loc de pe ramele geamurilor. Marinescu, 66 deani, lucrează la maternitatea Giuleşti încă din 1968, pentru ca din1970 să devină medic secundar obstetrică ginecologie la aceeaşiinstituţie.

Funcţia de conducere a instituţiei a preluat-o în 1983, ceea ceîl transformă în cel mai longeviv manager din România.

În mediul privat, de regulă, managerii se schimă după patru-şaseani pentru a-şi păstra obiectivitatea şi a aduce un suflu noucompaniei. Marinescu a avut conexiuni şi în mediul politic, fiinddeputat în intervalul 1992-1996 şi senator între 1996 şi 2000.

Conform declaraţiei de avere, este acţionar la cabinetul medicalLira Cabinet Medical Obstretică-Ginecologie şi conduce cabinetul deobstetrică şi ginecologie din cadrul clinicii private MarinescuMedical Center (MMC), care are acelaşi profil ca spitalul dinGiuleşti. Conform datelor de la Registrul Comerţului, acţionariiMMC sunt Ileana Marinescu (60%), soţia doctorului Marinescu, şifiul acestuia Dragoş Marinescu (40%).

Un alt manager care este de mult timp în aceeaşi funcţie, 17ani, este Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie dinBucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO