Comercianţii trebuie să-şi adapteze soft-urile caselor de marcat pentru a înscrie CUI-ul pe bonuri

21 mar 2013 Autor: Raluca Ghinea

Comercianţii trebuie să-şi adapteze soft-urile aparatelor de marcat electronice pentru a înscrie pe bonurile fiscale codul unic de înregistrare al cumpărătorilor plătitori de TVA, dacă vor ca beneficiarii să poată deduce TVA pe baza bonului fiscal, cu valoarea sub 100 de euro.

Plătitorii de TVA pot deduce taxa pe valoare adăugată pe baza bonului fiscal pentru orice achiziţii de bunuri şi servicii, dacă fiecare bon are o valoare de maxim 100 de euro, inclusiv TVA, cu condiţia ca furnizorul să înscrie pe bonul fiscal codul unic de înregistrare (CUI) al beneficiarului, cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal, potrivit normelor de aplicare a Codului fiscal, intrate în vigoare la 14 martie. Aceste prevederi sunt aplicabile inclusiv pentru livrarea de carburanţi auto pe bază de bonuri fiscale.

De la aceeaşi dată şi-au încetat aplicabilitatea prevederile referitoare la justificarea deducerii TVA pentru carburanţii auto pe baza bonurilor fiscale, indiferent de valoarea acestora, în condiţiile în care erau ştampilate şi aveau înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare a autovehiculului.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2013

 
Cuvinte cheie:
comercianţi
, case de marcat
, CUI-ul
, bon fiscal
, TVA
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 2 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (2):
Bogdan - 21 martie 2013, 20:55

Multumim pentru acest anunt fiind comerciati nu stiam acest lucru si din pacate aflam de legi mai nou prin ziare nu de la ministerul finantelor cum ar trebui. Va rugam publicati si un articol despre OG 11/2013 cu referire la transportul peste 2,4 tone ca bietii oameni nu o sa stie de ce o sa ii bubuie in trafic ARR-ul si aceasta a intrat in vigoare de la 5 mertie e in MO.

Mares Stefan - 21 martie 2013, 15:27

Este o modificare AIUREA ! Dacă tot se va umbla la softul bonurilor fiscale, inclusiv pentru carburanţi, atunci NORMAL ar fi să fi fost menţionate Numele şi prenumele, şi seria şi nr. cărţii de identitate a cumpărătorului -delegat şi după caz, precum şi nr.de circulaţie a mijlocului de transport (alimentat sau folosit). Şi ...toate aceste discutăm în 20 martie, iar modificările sunt în vigoare de o săptămână!

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide