Eveniment

Compania de drumuri reia licitaţia pentru centura Braşovului, unde a lucrat constructorul austriac Alpine

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioan Dornescu

08.01.2014, 20:48 732

CNADNR reia licitaţia pentru primul tronson al centurii Braşov, cu o lungime de 7,29 kilometri, lucrările de construcţie având o valoare estimată cuprinsă între 109,5 mi­lioane lei (24,4 milioane euro) şi 117,4 milioane lei (26,1 milioane euro), inclusiv TVA.

În martie 2012, CNADNR a semnat cu Alpine Bau un contract pentru construcţia lotului I al centurii, acordul fiind reziliat în iulie 2013, din cauza intrării în insolvenţă a constructorului austriac. Stadiul fizic al lucrărilor la momentul rezilierii contractului era de 56%.

Contractul pentru finalizarea primului tronson al cen­­turii Braşovului, situat între DN1 şi DN11, are o va­loare estimată de 88,35 milioane lei fără TVA, la care se vor raporta ofertanţii pentru elaborarea propunerii finan­ciare.

Pentru achiziţia ulterioară de lucrări similare este prevăzută suma de 6,3 milioane lei, fără TVA. Ter­me­nul pentru finalizarea contractului va fi de trei ani de la data atribuirii, potrivit anunţului de participare al CNADNR. Lucrările, finanţate cu fonduri europene şi bani de la buget, vor fi atribuite prin licitaţie deschisă, pen­tru preţul cel mai scăzut.

Termenul limită pentru pri­mi­rea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 februarie.

Tronsonul al treilea al şoselei de centură Braşov a fost deschis circulaţiei la începutul lunii decembrie. În cazul tronsonului al doilea, licitaţia a fost demarată în decembrie, iar lucrările sunt estimate să coste 146,5 milioane lei, inclusiv TVA, iar termenul pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 5 februarie.

Lucrările pentru construcţia centurii Braşovului se vor realiza în contextul în care statul vrea să construiască în concesiune autostrada Braşov-Comarnic, investitorii privaţi care vor pune bani pentru această şosea fiind francezii de la Vinci, grecii de la Aktor şi austriecii de la Strabag.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO