Eveniment

Confederaţia Concordia: Salutăm declaraţiile recente ale coaliţiei de guvernare că nu vor fi creşteri de taxe în 2024. Bugetul este într-o situaţie grea, dar pentru echilibrarea lui e nevoie de controlul cheltuielilor, combaterea evaziunii şi dialog de substanţă

Confederaţia Concordia: Salutăm declaraţiile recente...

Autor: Răzvan Botea

29.02.2024, 16:17 50

Radu Burnete, directorul executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, a transmis că organizaţia salută declaraţiile recente ale coaliţiei de guvernare că nu vor fi creşteri de taxe în 2024. Bugetul este într-o situaţie grea, dar pentru echilibrarea lui e nevoie de controlul cheltuielilor, combaterea evaziunii şi dialog de substanţă.

Reacţia Concordia la declaraţiile coaliţiei PSD-PNL legate de fiscalitate şi la execuţia bugetară din ianuarie:

"Sunt binevenite declaraţiile recente ale liderilor coaliţiei de guvernare privind sistemul fiscal şi impozitarea din România, atât cea a premierului Marcel Ciolacu că anul acesta nu vor exista creşteri de taxe cât şi cea a preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, că sprijină în continuare cota unică şi o va susţine în coaliţie şi dincolo de 2024.

Cele două mesaje sunt în asentimentul miilor de companii, mari şi mici, pe care Concordia le reprezintă.

În acelaşi timp, Ministrul finanţelor Marcel Boloş a declarat că în prima parte a anului 2025 se vor lua o serie de măsuri fiscale care vor intra în vigoare la jumătate anului viitor. Uitându-ne la execuţia bugetară înţelegem de ce ministrul face aceste declaraţii şi dorim să ne reiterăm poziţia pe care am avut-o mereu: controlul cheltuielilor bugetare, combaterea evaziunii şi dialog de substanţă.

Este esenţial, mai ales într-un an electoral, să reducem risipa bugetară şi să facem paşi mai hotărâţi în combaterea evaziunii fiscale şi a economiei subterane. Deocamdată, companiile se confruntă cu birocraţia generată de ultimele măsuri în acest sens, vrem să vedem şi rezultatele. Nu în ultimul rând, dar extrem de important, avem nevoie de un dialog real, nu mimat, despre instrumente fiscale care să crească competitivitatea economiei româneşti într-un mediu global tot mai complicat" (Radu Burnete, directorul executiv al Confederaţiei Patronale Concordia).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO