Eveniment

Creşte presiunea pentru demiterea secretarului general al Guvernului

Creşte presiunea pentru demiterea secretarului general al Guvernului

Daniela Andreescu

Autor: Iulian Anghel

25.11.2011, 00:07 385

Europarlamentarul PDL Cristian Preda şi senatorul aceluiaşi partid, Iulian Urban, cer demiterea urgentă a şefei Secretariatului General al Guvernului (SGG), Daniela Andreescu, acuzată de conflict de interese, apreciind că acest gest este cerut de decenţă, având în vedere "aroganţa intolerabilă" a răspunsurilor acesteia la întrebările care i-au fost adresate.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a confirmat indirect, la solicitatea Mediafax, că analizează cazul şefei SGG privind un eventual conflict de interese în cazul acesteia fiindcă ANI nu poate da informaţii cu privire la cauzele aflate pe rolul său. Solicitarea a survenit afirmaţiei premierului Emil Boc, potrivit căreia problemele legate de un eventual conflict de interese legat de secre­tarul general al Guver­nului, Daniela Andreescu, în cazul spaţiilor RA-APPS cedate membrilor familiei acesteia, trebuie clarificate atât de persoana în cauză, dar şi de Agenţia Naţio­nală de Integritate.

"Secretarul general al Guvernului, Daniela An­dreescu, va face toate pre­cizările. Şi ANI trebuie să răspundă la aceste întrebări", a spus Boc, aflat în Israel.

Şefa SGG este sus­pec­tată de conflict de inte­rese întrucât membrii familiei sale au închiriate spaţii de la RAPPS, aflată sub coordo­narea Secretariatului General.

Spaţiul RA-APPS din strada Matei Basarab, despre care şefa SGG Daniela Andreescu a susţinut că ar găzdui doar o asociaţie non-profit din care face parte şi soţul său, Aurel Teodorescu, este de fapt şi sediul firmei acestuia, Huntfish Delta SRL, care desfăşoară activităţi economice. Iniţial, la adresa din strada Matei Basarb numărul 71 se afla sediul Clubului de pescuit sportiv Delta Fishing, asociaţie fără scopuri patrimoniale, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. În septembrie 2010 soţul Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu, a înfiinţat firma Huntfish Delta SRL, în care este acţionar, alături de Clubul de pescuit sportiv Delta Fishing, deţinând 51% din părţile sociale care funcţionează în aceeaşi locaţie.

Andreescu a negat de mai multe ori că ar fi în conflict de interese.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, atât clubul, cât şi firma nou-înfiinţată au acelaşi sediu, strada Matei Basarb numărul 71, bloc L111 A, sector 3. Huntfish Delta SRL are ca obiect de activitate "alte activităţi sportive", are un salariat, iar bilanţul pe 2010 indică venituri totale de 3.585 lei, cheltuieli totale de 20.854 lei şi datorii de 181.103 lei.

Deşi la adresa respectivă se află şi o firmă care desfăşoară activităţi economice, în ultimul din seria de comunicate pe care le-a dat pentru a răspunde acuzaţiilor din presă, şefa SGG susţine că spaţiul din strada Matei Basarab "a fost atribuit unei asociaţii non-profit şi cuantumul chiriei pentru acesta nu s-a stabilit de SGG, ci de RA-APPS, în condiţiile legii; asociaţia care ocupă spaţiul plăteşte chirie de aproxi­mativ 4 euro/mp plus TVA şi nu face parte din rândul asociaţiilor care sunt scutite de plata chiriei şi deţin spaţii la RA-APPS, având contract de închiriere cu RA-APPS şi nu cu SGG".

Fiica Danielei Andreescu, Irina Zisman, este asociat în firma Daniro Events, care a câştigat un contract de 38.000 de lei pentru furnizarea de aranjamente florale la Senat.

Citiţi tot acest caz pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO