Eveniment

Cum a arătat primul weekend olimpic

Echipajul feminin de 8 plus 1 al României a ratat calificarea directă în finala probei, urmând să participe la recalificări

Primul weekend olimpic

Autor: Mirabela Tiron

30.07.2012, 00:04 610

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra a avut loc în prezenţa a 80.000 de spectatori şi a zeci de şefi de stat şi de guvern. De organizarea spectacolului de deschidere, la care au participat 15.000 de oameni, s-a ocupat britanicul Danny Boyle, care a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu filmul Slumdog Millionaire.

Vineri seară sportivii români au defilat pe Stadionul Olimpic din Londra în frunte cu portdrapelul României, tenismanul Horia Tecău. România este prezentă cu 103 sportivi la Jocurile Olimpice, fiind una din cele 204 ţări participante.

Prima medalie de argint a fost adusă României de către Alina Dumitru, campiona olimpică la judo, care a luptat în finala categoriei de 48 de kilograme împotriva unei adversare din Marea Britanie.

Ieri sabrerul Rareş Dumitrescu l-a învins pe americanul Daryl Homer şi s-a calificat în semifinale la proba de sabie. Pe de altă parte, sabrerul Tiberiu Dolniceanu a ratat calificarea în turul doi al probei de sabie din cadrul concursului de la Jocurile Olimpice de la Londra. Cel de-al treilea reprezentat la această probă, Florin Zalomir, a fost eliminat în turul doi al probei de sabie. La înot, sportiva Camelia Potec, care a câştigat în 2000 la Jocurile Olimpice din Atena medalia de aur la proba de 200 de metri liber, a ratat ieri calificarea în finala probei de 400 metri liber, din cadrul concursului de nataţie. Ea va mai participa la proba de înot 200 de metri şi de 800 de metri liber. Şi Dragoş Agache a ratat calificarea în semifinalele probei de înot de 100 de metri bras.

La canotaj, echipajul feminin de 8 plus 1 al României a ratat calificarea directă în finala probei, urmând să participe la recalificări.

În 2008, la ediţia care a avut loc la Beijing, românii au luat 8 medalii (4 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz), performanţă care a pus România pe locul 26 în clasamentul pe medalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO