Eveniment

Dacian Cioloş: Biriş a pus în dezbatere Codul Fiscal, în ciuda opoziţiei mele. I-am cerut să plece

Dacian Cioloş: Biriş a pus în dezbatere Codul Fiscal,...

Autor: Mediafax

19.09.2016, 17:12 221

”Am cerut Ministerului Finanţelor, după discuţii cu operatori economici, cu agenţi economici, cu cei care lucrează în mediul privat, să vină cu propuneri de modificare care merg în acest sens, al simplificării. Au fost mai multe propuneri la MF, dintre care unele dintre ele au vizat şi anumite modificări care ar fi putut avea un impact asupra taxelor şi impozitelor. Am ştiut de ele şi am spus foarte clar Ministerului Finanţelor că nu susţin astfel de modificări şi că nici măcar nu vreau ca ele să fie puse în dezbatere publică. Acolo a fost un secretar de stat care, în ciuda semnalului pe care eu l-am dat, a pus în dezbatere publică acel text şi i-am cerut să plece. Punct. Atât”, a declarat Dacian Cioloş.

El a mai spus că orice modificări pe care le-a făcut la Codul Fiscal au fost făcute în sensul simplificării sistemului de taxe.

”Ştiţi că am mai venit cu modificări ale Codului Fiscal, în care a trebuit să corectăm erori făcute în trecut, erori de formulare, cum a fost şi cea cu veteranii şi cea cu plata impozitelor pentru grădinile din curţile oamenilor, unde după ce a fost adoptat Codul Fiscal, aţi venit la noi, la guvernul acesta tehnocrat să ne cereţi să modificăm prin OUG aceste lucruri şi să le corectăm. Asta am făcut, le-am corectat”, a adăugat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO