Eveniment

Dezvoltatorul Planorama insista: Mai exista speranta. Cum comentati?

26.11.2009, 23:20 80

Reprezentantii companiei BSR Europe, desemnata manager deproiect pentru continuarea lucrarilor la ansamblul Planorama,afirma ca in doua saptamani cumparatorii de locuinte ar trebui sasemneze renuntarea la penalitatile acumulate de intarziereaproiectului, care risca altfel sa fie din nou blocat.

"Continuarea proiectului depinde de absolut toate partileimplicate; dezvoltatorul injecteaza partea lui, banca la fel, acummingea e in terenul clientilor sa valideze noile termene de predaresi sa renunte la penalitati. Ce nu trebuie sa uite clientii estefaptul ca sunt limitati de timp si ca trebuie sa ia o decizieunanima in maximum doua saptamani", spune Joseph Etstein, managingdirector al BSR Europe.

In cazul in care cumparatorii vor fi de acord, Euro Habitat siPiraeus Bank vor mai investi cate 2,5 mil. euro in acest proiect,bani care ar fi insuficienti, atata timp cat s-ar duce pe platapenalitatilor. Unii cumparatori si-au cerut banii inapoi, renuntandla apartamente.

"Daca mai multi clienti ar cere anularea contractelor, companiaar intra in insolventa, proiectul nu ar mai fi terminat, iar risculcumparatorilor - sa nu-si mai recupereze niciodata banii de la ocompanie intrata in insolventa - este foarte mare", spunreprezentantii BSR.

Compania astepta pana astazi o serie de acorduri de principiupentru semnarea actelor aditionale si renuntarea la penalitati, iarun grup destul de numeros de cumparaturi si-a manifestat intentiain acest fel, cu speranta ca in luna mai sa se poata muta in noileapartamente.

Reactiile cititorilor ZF pe www.zf.ro

Gheorghe: "Daca dezvoltatorul da faliment, s-arputea ca in loc de apartamente, clientii sa primeasca daunele si omica parte din banii de avans inapoi. La fel si dezvoltatorul, dupace termina apartamentele ar trebui sa utilizeze o parte din profitpentru a oferi clientilor beneficii in schimbul daunelordatorate".

Gushpi: "Niciodata nu am inteles de ce romaniidau banii pe o casa inainte ca ea sa fie gata! Cei care au cumparato casa finalizata acum nu au dureri de cap (cel putin nu cu actulde proprietate)".

Mosad: "Contractele sunt bine facute si semnatesi cumparatorii nu pot iesi din ele? Dar cu vanzatorii care nu isionoreaza contractele si amana de doi ani lucrarile ce se intampla?De ce pot iesi din contract si daca au semnat?".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO