Eveniment

Din 2010, Nokia va aduce anual 100 mil. euro la buget

03.10.2007, 18:56 24

Veniturile la bugetul de stat din impozitele si taxele pe care la va plati Nokia Romania si partenerii locali ai concernului finlandez de la Jucu (judetul Cluj) vor ajunge in 2010 la circa 110 mil. euro pe an, potrivit unor surse din Consiliul Judetean Cluj.
Oficialii CJ Cluj au anuntat ca, pentru sustinerea investitiei derulate de catre compania finlandeza Nokia in comuna Jucu, unde concernul finlandez construieste o fabrica estimata la 60 mil. euro, Guvernul va aloca pana la finele anului aproximativ 16 mil. lei (circa 4,75 mil. euro).
Cu aceasta suma, cuantumul fondurilor de care beneficiaza anul acesta investitia finlandezilor de la Nokia ajunge la 47 mil. lei, la care se adauga alte 2 mil. lei asigurate de Consiliul Judetean. Sumele alocate pana acum de catre autoritatile statului au fost folosite pentru realizarea drumurilor de acces, respectiv pentru finalizarea unei platforme pe care urmeaza sa fie amplasata una din halele de productie ale companiei finlandeze.
Conform protocolului semnat intre Consiliul Judetean si Nokia, pana in toamna anului viitor Guvernul ar urma sa aloce pentru asigurarea utilitatilor si a unui pasaj peste calea ferata alte 50,5 mil. lei (15 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO