Eveniment

Din 2017 bucureştenii vor putea urmări în timp real autobuzele şi tramvaiele RATB

Din 2017 bucureştenii vor putea urmări în timp real...

Autor: Bogdan Alecu

07.12.2016, 00:04 10270

Dincolo de viteza redusă de deplasare, unul din dezavantajele utilizării autobuzelor şi tramvaielor Regiei Autonome de Transport Bu­cureşti (RATB) este faptul că acestea nu pot fi urmărite în timp real, iar călătorii nu ştiu dacă trebuie să aştepte în staţie 3 minute sau 30 de minute.

În timp ce în alte capitale europene astfel de sis­teme sunt instalate de ani buni, alături de benzi unice pentru transport în comun, în Bucureşti un astfel de sistem urmează a fi instalat abia anul următor.

„RATB intenţionează să achiziţioneze aceste echipamente şi abonamentele de date aferente ( echipamente de transmitere în timp real a poziţiei geografice – n. red.)– în funcţie de fondurile disponibile – în cursul anului 2017, moment în care va face şi o selecţie publică de oferte, conform legislaţiei în vigoare, pentru realizarea unei aplicaţii care să informeze călătorii în timp real despre poziţia şi timpul în care va ajunge în staţie ve­hiculul dorit“, a declarat pentru ZF Constantin Tobescu, şef Bi­rou Relaţi Publice în cadrul Re­giei Autonome de Transport Bucureşti (RATB). Spre com­pa­raţie, în Budapesta, sistemul de moni­torizare în timp real a mijloacelor de trans­port în comun a fost implementat încă din 2013, iar pasul următor este de a introduce plata cu ajutorul telefoanelor mobile.

În ceea ce priveşte autobuzele RATB, din cele 1.000 de autobuze Mercedes Citaro achiziţionate în trecut, regia autonomă are în circulaţie un număr de 712 vehicule, conform programului în vigoare.

„În prezent se pregăteşte documentaţia pentru demararea procedurilor de licitaţie în vederea achiziţiei a 500 de autobuze noi. Autoritatea achizitoare este Primăria Munici­piului Bucureşti“, au spus oficialii RATB.

Din parcul actual, 500 de autobuze abia respectă normele de poluare Euro 3 şi au peste 10 ani vechime şi cel puţin 450.000 km parcurşi, ceea ce înseamnă că sunt o sursă puternică de po­luare, neavând nici măcar filtru de particule.

Tot jumătate din parcul de autobuze nu au aer condiţonat, iar în staţie timpul mediu de aşteptare este între 10 şi 15 minute din cauza lipsei benzilor unice. În Budapesta, spre exem­plu, un călător aşteaptă 3 minute pentru un autobuz.

Miza transportului în comun o reprezintă benzile unice, astfel încât pe lângă numărul mai mare de autobuze să crească şi eficienţa lor. în momentul actual, traficul aglomerat îngreunează circulaţa autobuzelor, iar în loc ca acestea să fie mai rapide decât un autoturism (prin benzi dedicate), acestea sunt mai încete şi vin la diferenţe de zeci de minute în staţe.

„Proiectul benzilor unice va fi derulat de Primăria Municipiului Bucureşti. RATB a înaintat propuneri pentru amenajarea benzilor dedicate pe 12 artere, într-o primă etapă”, potrivit oficialilor RATB. 

Bucureştiul are în prezent 139 km de linie ferată pentru tramvai, din care numai o parte este modernizată. Din cele aproape 500 de tramvaie pe care le are RATB-ul, dintre care între 250 şi 300 sunt în circulaţie, numai trei oferă condiţi decente de transport. Din total, mai bine de jumătate din tramvaie au un grad de uzură de peste 100%.

Pe de altă parte, regia autonomă plănuieşte demararea modernizării tramvaielor, însă întâi are în vedere retehnologizarea Uzinei de Reparaţi RATB, unde s-au construit deja tramvaiele noi Bucur LF şi unde pot fi reabilitate vehiculele mai vechi.

bogdan.alecu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO