Eveniment

Discuţii decisive astăzi pe Codul fiscal: primarii cer reintroducerea taxei hoteliere

Discuţii decisive astăzi pe Codul fiscal: primarii cer...

Autor: Mediafax

27.08.2015, 00:05 697
Asociaţia Municipiilor din Româ­nia cere modificarea Codului fiscal, în sen­sul suprataxării clădirilor şi tere­nu­rilor abandonate, precum şi rein­tro­ducerii taxei hoteliere, în condiţiile în care astăzi partidele vor avea o ultimă întâlnire decisivă în care va fi stabilită forma finală a viitorului cod fiscal.

„Cerem partidelor parlamentare, dacă tot se discută Codul fiscal, încă o dată, să introducă posibilitatea de a supraimpozita imobilele şi terenurile ne­îngrijite, precum şi reintroducerea taxei hoteliere, pe care au anulat-o, taxă care exista de 20 de ani în România“, a declarat preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, Ilie Bolojan.

Ilie Bolojan susţine că decizia Par­la­mentului de a scoate taxa hotelieră din Codul fiscal, taxă pentru care fie­care turist plătea între 0,5 şi 1,5% din va­loa­rea cazării, face ca România să fie sin­gura ţară din Europa care nu ar mai avea această taxă de care beneficiau comunităţile.

Liderii partidelor parlamentare se întâlnesc astăzi pentru a discuta despre reexaminarea Codului fiscal după ce sesiunea parlamentară extraordinară programată pentru începutul acestei săptămâni a fost anulată.

Reprezentanţii partidelor politice au avut săptămână trecută o consultare tehnică în cadrul căreia cei mai mulţi au fost de acord cu o cotă de TVA de 20% în loc de 19% şi amânarea eliminării accizei de 7 eurocenţi până în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO