Eveniment

După cea mai agitată lună din carieră, Sam Altman, confondatorul OpenAI, a fost numit CEO al anului 2023 de către revista TIME

După cea mai agitată lună din carieră, Sam Altman,...

Autor: Ştefan Stan

06.12.2023, 21:01 103

Sam Altman a fost numit CEO al anului 2023 de către revista TIME, după o lună noiembrie extrem de tumultuoasă, în care a pierdut o companie pe care a co-fondat-o, doar pentru a fi repus în funcţie după cinci zile.

Sam Altman a cofondat OpenAI a dezvoltat ChatGPT, un tool de generative AI revoluţionar, lansat în noiembrie 2022. ChatGPT a devenit una dintre cele mai rapid adoptate tehnologii din toate timpurile. Altman declarase pentru revista TIME: "Pentru mulţi oameni, 2023 a fost "anul în care au început să ia AI în serios"."

Sam Altman a apărut ca lider care conduce o "rachetă de 80 de miliarde de dolari" OpenAI după succesul ChatGPT-4. Concedierea sa şi reangajarea rapidă în OpenAI nu a avut nicio consecinţă asupra recunoaşterii sale de CEO.

”Sam Altman, în vârstă de 38 de ani, a fost regalitatea Silicon Valley timp de un deceniu, un fondator superstar cu vibraţii imaculate”, potrivit TIME.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO