Eveniment

Efervescenţă majoră în piaţa muncii. Şeful Best Jobs: Vedem o explozie de activitate din partea candidaţilor după ce au început să fie transparentizate salariile

Autor: Iulian Tenchiu

13.04.2024, 17:00 10327

Piaţa muncii a avut un început de an mai slab, însă în rândul candidaţilor se vede o creştere a interesului pentru joburi noi, ceea ce înseamnă doar veşti bune pentru angajatori, a spus Andrei Frunză, CEO-ul platformei de recrutare online Best Jobs, la ZF live.

„Piaţa în general a avut un început de an mai mai timid. Am terminat primul trimestru la nivelul întregii pieţe la acelaşi nivel cu cu anul trecut. În schimb, vedem o explozie de activitate pe partea de candidaţi, ceea ce poate însemna doar veşti bune pentru pentru angajatori” a declarat Andrei Frunză, CEO BestJobs, în cadrul emisiunii ZF Live realizată cu sprijinul Orange Business.

CEO-ul Best Jobs mai subliniază că potenţialii angajaţi au devenit mult mai activi şi mai interesaţi de schimbarea jobului faţă de 2023, iar aplicările pentru joburi noi au crescut, mai ales pe fondul transparentizării salariilor.

„Pe partea de angajator activitatea şi cererea de de angajare, el acelaşi nivel cu anul trecut. Dar într-adevăr candidaţii sunt mult mai activi, a crescut activitatea cu peste 30% în zona de talente vedem mult mai mulţi oameni interesaţi să-şi schimbe job-ul, iar cei care aplică aplică mult mai mai intens faţă de faţă de anul trecut. Credem că este efectul transparentizării într-o importantă măsură a a zonei salariale a dus la această creştere” a mai declarat Andrei Frunză la ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO