Eveniment

Englezii ii aduc lui Copos 1,8 mil. euro in sezonul de iarna

Englezii ii aduc lui Copos 1,8 mil. euro in sezonul de iarna

George Copos, proprietarul Ana Holding, a anuntat ca va investi 7-8 milioane de euro in modernizarea hotelurilor Poiana si Sportul din Poiana Brasov

21.12.2009, 23:15 42

Omul de afaceri George Copos, care detine mai multe hoteluri pepiata romaneasca prin grupul Ana Holding, ar putea incasa in acestsezon de schi in jur de 1,8 milioane de euro din sejururile oferiteturistilor englezi in cele trei unitati din Poiana Brasov, potrivitestimarilor ZF.
"Sambata am primit primul grup de turisti englezi, format dinaproape 200 de persoane, care au inceput deja cursurile la scoalade schi. In fiecare saptamana vom avea un grup de englezi, pana inluna martie", a declarat un instructor al scolii de schi al AnaHotels.
Anul trecut, George Copos a primit in hotelurile Bradul, Sportul siPoiana din Poiana Brasov 16 serii de turisti britanici, adicaaproape 3.000 de straini si circa 3.500 de turisti romani, potrivitaprecierilor anterioare ale omului de afaceri.
Cele trei unitati hoteliere de la munte, care cumuleaza 163 decamere clasificate la trei si patru stele si care sunt deschise tottimpul anului au rulat afaceri de 3,4 milioane de euro in2008.
Pentru turistii englezi se vand pachete de sapte zile, cu cazare,zbor Londra-Bucuresti si acces la scoala de schi, la pretul de 925de euro. Daca eliminam pretul biletului de avion, rezulta un pretmediu de circa 600 de euro pe care il plateste un turist englezpentru cazare si cursuri de schi, ceea ce inseamna incasari de 1,8milioane de euro pentru Copos, adica mai mult de jumatate din cifrade afaceri a complexului de la munte.

Niciun roman la scoala de schi
In sezonul acesta de iarna s-au anuntat mai multi turisti straini,care vor participa si la cursuri de schi, dupa cum apreciazainstructorul de schi. In ceea ce priveste romanii care vin sa ialectii de schi acestia se mai lasa asteptati. "Nu avem deocamdataniciun roman care ia lectii de schi. Asteptam grupuri mai mici de8-10 romani", a mentionat el.
Un abonament de sase zile la scoala de schi a grupului Ana Hotelscosta 440 lei pentru un adult roman si 230 de lei pentru un copil."Daca turistul solicita doar o ora de curs atunci va plati 60 delei. Inchirierea echipamentului de schi costa 50 de lei pe zi", amai spus reprezentantul scolii de schi a Ana Hotels. In aceastaperioada, doar partia Bradul este deschisa in Poiana Brasov,potrivit sursei citate. Aceasta partie este singura care are oinstalatie de zapada artificiala, operata de Ana Teleferic,compania de instalatie teleferica detinuta de Copos. Anul trecut aufost transportati pe cablu 1,2 milioane de schiori, cifra deafaceri a companiei Ana Teleferic ridicandu-se la 2,3 milioane deeuro.

160.000 de euro vin doar din Revelion
Reprezentantii hotelului nu au dorit sa mentioneze care este gradulde ocupare la care opereaza in prezent cele trei hoteluri, insa auprecizat ca de Revelion (978 de euro pachetul cu cinci nopti desejur si masa festiva) se lucreaza la 100% grad de ocupare, iar deCraciun mai sunt 10 camere libere. Astfel, incasarile de Revelionse vor ridica la circa 160.000 de euro, potrivit calculelorZF.
In prezent, pretul unei camere single din complexul detinut deCopos este de 69 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus, in timp cepretul pentru o camera dubla este de 79 de euro, potrivitserviciului de relatii cu clientii.
Copos va investi 7-8 milioane de euro in modernizarea hotelurilorPoiana si Sportul, hotelul Bradul fiind deja refacut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO