Eveniment

Exporturile României revin pe creştere în februarie, dar la două luni din an stagnează. Exporturile de energie scad cu 30% în continuare la două luni din an, dar creşterea exporturilor industriei auto, ale industriei modei şi mobilei au contrabalansat scăderea

Exporturile României revin pe creştere în februarie,...

Autor: Răzvan Botea

10.04.2024, 08:30 200

Chiar şi cu creşterea din februarie, exporturile României au stagnat în primele două luni din 2024, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2023.

Exporturile României revin pe creştere, după ce au început anul pe minus, arată datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Cresc exporturile auto ale ţării, dar şi cele de mobilă sau de bunuri din industria modei. Pe de altă parte, exporturile de energie scad în continuare, mai arată raportul citat. În total, România a exportat bunuri în valoare de 15 mld. euro în primele două luni din 2024.

Aproape jumătate din exporturile ţării sunt realizate de industria auto şi de industria de producţie a aparatelor electrocasnice. Bunuri în valoare de 7 mld. euro din 15 mld. euro exporturi totale sunt produse de această categorie, ale cărei expedieri de bunuri în afara ţării au crescut cu 6,5% în primele două luni din an, prin comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2023. Valoarea exporturilor de mobilă, îmbrăcăminte sau încălţăminte a fost de 2 mld. euro în perioada ianuarie-februarie 2024, în creştere cu 1%. 

Datele de la INS mai arată că au crescut exporturile de cereale, legume şi animale vii cu 5%, până la 1,1 mld. euro. De asemenea, exporturile de produse chimice au crescut cu 1,3% şi au fost de aproape 800 mil. euro în primele două luni din an, o creştere de 1,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO