Eveniment

EY România: Amploarea mobilităţii angajaţilor în companii va creşte. Riscurile pe care le văd companiile sunt mai ales legate de securitatea cibernetică

Claudia Sofianu, partener şi liderul departamentului Impozit pe venit şi contribuţii sociale la EY România

Claudia Sofianu, partener şi liderul departamentului Impozit pe venit şi contribuţii sociale la EY România

Autor: Răzvan Botea

11.05.2023, 18:40 248

♦ 9 din 10 angajatori sunt deschişi la mobilitatea angajaţilor, dar doar 5 din 10 companii au în prezent o politică clară în acest sens.

Aproape 9 din 10 angajatori permit lucrul de la distanţă, unde se poate, dar doar 5 din 10 companii au în prezent o politică coerentă pentru mobilitate, se arată într-un studiu recent al companiei de consultanţă şi audit EY România.

„Amploarea mobilităţii angajaţilor în organizaţii va creşte. Este necesară implementarea de politici de lucru şi trebuie să se pregătească pentru a primi angajaţi greu de găsit şi cu abilităţi critice din orice zonă geografică“, a spus Claudia Sofianu, partener şi liderul departamentului Impozit pe venit şi contribuţii sociale la EY România.

Munca de la distanţă a prins avânt puternic mai ales în pandemie. În România procentuld e angajaţi care lucrau remote era cel mai mic din Uniunea Europeană până la lockdownul care a forţat toţi angajaţii, a căror prezenţă fizică la locul de muncă nu era critică, să lucreze de acasă.

Aşa a apărut şi conceptul de nomazi digitali, adică angajaţi care lucrează remote, pentru companii din alte ţări. Pentru angajaţi nu e mare bătaie de cap, ba chiar este un beneficiu, însă pentru companii şi pentru autorităţi au venit mai multe provocări: cum reglementezi munca remote în acord cu legile fiscale şi cu normele de protecţie a muncii?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO