Eveniment

Finalul unei ere: Akira Toriyama, creatorul celebrelor benzi desenate şi animaţii Dragon Ball, a murit la 68 de ani. El avea încă numeroase proiecte în desfăşurare

Finalul unei ere: Akira Toriyama, creatorul celebrelor...
08.03.2024, 13:30 105

Creatorul Dragon Ball, una dintre cele mai influente şi mai bine vândute benzi desenate japoneze din toate timpurile, a murit la 68 de ani. 

Akira Toriyama a suferit un hematom subdural acut, un tip de hemoragie în apropierea creierului, a anunţat vineri studioul său.

Dragon Ball este extrem de popular în întreaga lume, iar seria de benzi desenate a dat naştere şi la versiuni de desene animate şi filme.

Fanii i-au adus un omagiu domnului Toriyama pentru că a creat personaje care au devenit o parte din copilăria lor.

Seria de benzi desenate Dragon Ball a debutat în 1984. Toriyama avea lucrări nefinalizate în momentul morţii sale.

El a murit pe 1 martie şi doar familia şi foarte puţini prieteni au participat la înmormântarea sa, potrivit unei declaraţii de pe site-ul Dragon Ball.

"Ar mai avea multe lucruri de realizat. Cu toate acestea, a lăsat acestei lumi multe titluri manga şi opere de artă", a precizat studioul său.

"Sperăm ca lumea unică de creaţie a lui Akira Toriyama să continue să fie iubită de toată lumea pentru mult timp de acum încolo", a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO