Eveniment

Finanţele nu-şi asumă dublarea CAS pentru drepturi de autor

Autor: Mediafax

08.09.2010, 23:48 16

Proiectul privind dublarea CAS pentru persoane plătite prindrepturi de autor nu a fost iniţiat de Ministerul Finanţelor şi nuaparţine conducerii instituţiei, fiind mai multe grupuri care aulucrat la document, inclusiv din afara ministerului, afirmăministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.
"Eu am discutat în Ministerul de Finanţe, sunt nişte grupuri delucru, dar nu pot să mi-l însuşesc ca ministru al finanţelor. Nueste iniţiat de Ministerul de Finanţe", a spus Ialomiţianu într-oconferinţă de presă susţinută la Guvern.
Întrebat de jurnalişti cine a redactat acest document, ministrul aarătat că au fost mai multe grupuri de lucru "şi din afaraministerului", fără a dori să intre în detalii. "Nu a fost discutatla nivelul conducerii ministerului pentru a fi înaintat. Nuaparţine conducerii Ministerului de Finanţe", a repetatministrul.
Mai multe surse oficiale, inclusiv din Ministerul Finanţelor,afirmă că grupul de lucru care a lucrat la acest proiect a fostcoordonat de Dan Lazăr, consilier al primului-ministru.
Ialomiţianu a mai anunţat că Guvernul a aprobat, ieri, scrisoareasuplimentară de intenţie la acordul de împrumut cu FMI. Tot ieri,preşedintele Traian Băsescu a semnat un decret prin care cereratificarea scrisorii în Parlament.
Cât priveşte persoanele fizice autorizate care obţin venituri dindrepturi de autor, Ialomiţianu spune că vor plăti contribuţiipotrivit prevederilor din ordonanţa 58. "Persoanele fiziceautorizate ... (ele obţin două categorii de venituri - venituri dindrepturi de autor şi alte venituri. Dacă obţin venituri dindrepturi de autor se aplică ordonanţa 58."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO