Eveniment

Flanco scapă de faliment după opt luni de emoţii

Flanco scapă de faliment după opt luni de emoţii
25.08.2010, 23:54 291

Cele trei bănci care au creditat reţeaua Flanco în perioada decreştere a electro-retailului - ING, UniCredit Ţiriac Bank şi BRD -au aprobat ieri planul de reorganizare a companiei aflate îninsolvenţă, care practic elimină riscul de intrare în faliment aacesteia. În acelaşi timp, băncile speră să recupereze aproximativ12 mil. euro de la retailer prin atragerea unui investitor culichidităţi în acţionariat.
"S-a votat planul de reorganizare, deci varianta falimentuluicompaniei este exclusă în acest moment", a explicat AndreeaAnghelof, Senior Partner al Casei de Insolvenţă Transilvania SPRL,administratorul judiciar al Flanco International.
Ea a mai spus că băncile creditoare poartă discuţii cu doiinvestitori interesaţi de preluarea businessului retailerului,ambii fiind dispuşi să aducă lichidităţi de minimum 14 milioane deeuro pentru a acoperi datoriile reţelei şi pentru a-i majoracapitalul de lucru. Flanco are 70 de magazine în prezent şi mizeazăpe afaceri de 110 mil. euro în 2011. Operatorul reţelei a intrat îninsolvenţă în decembrie 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO