Eveniment

FMI vine miercuri. Cand vin banii?

17.01.2010, 23:11 19

O misiune a FMI, condusa de Jeffrey Franks, va veni in perioada20-27 ianuarie in Romania pentru a doua si a treia revizuire aacordului stand-by, in vederea eliberarii transelor trei si patruin valoare de 2,3 mld. euro cumulat.
"Misiunea se va intalni cu reprezentanti ai Minsterului Finantelorsi ai BNR si va lucra indeaproape cu misiuni ale Comisiei Europenesi ale Bancii Mondiale. FMI va transmite concluziile la sfarsitulvizitei", a declarat Tonny Lybek, reprezentantul regional pentruRomania.
La vizita precedenta de la jumatatea lunii decembrie, JeffreyFranks, seful misiunii de evaluare a Fondului, a aratat ca existaposibilitatea ca urmatoarele doua transe sa fie virate simultan,probabil in februarie. Pana in prezent, Romania a primit primeledoua transe din imprumutul de la FMI, de circa 6,9 mld. euro.Transa a treia, de 1,5 mld. euro, era programata pentru decembrie,insa evaluarea a fost amanata pe fondul incertitudinii politice.Totodata, Romania a primit prima transa de 1,5 mld. euro de la UEdin suma totala angajata de 5 mld. euro.
Romania si-a indeplinit majoritatea tintelor agreate in cadrulacordului, atat pentru noua luni, cat si pentru sfarsitul anului2009, mai putin cea privind nivelul arieratelor. Arieratele nu aufost in tinta nici la evaluarea FMI realizata pentru jumatateaanului, insa Fondul a acceptat o derogare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO