Eveniment

FMI vine săptămâna viitoare la Bucureşti să se vadă cu noul guvern

 FMI vine săptămâna viitoare la Bucureşti să se vadă cu noul guvern

Autor: Vlad Popescu

17.02.2012, 12:48 113

Şeful misiunii FMI Jeffrey Franks şi directorul de ţară al Comisiei Europene Istvan Szekely se vor afla marţi şi miercuri la Bucureşti pentru a se întâlni cu noul guvern, practică obişnuită atunci când o ţară cu un acord în derulare schimbă executivul, a anunţat vineri FMI.

"La solicitarea noului prim-ministru al României Mihai Răzvan Ungureanu, Jeffrey Franks şi Istvan Szekely vor vizita Bucureştiul marţi, 21 februarie şi miercuri, 22 februarie, pentru a se întâlni cu noul guvern, pentru a discuta evoluţiile economice recente şi implementarea programului. Este o practică obişnuită atunci când o ţară care are un program în derulare cu FMI şi UE îşi schimbă guvernul. Modificarea scrisorii de intenţie convenită la începutul lunii februarie nu este vizată", a declarat Tonny Lybek, reprezentant rezident al FMI în România şi Bulgaria, într-un comunicat transmis vineri.

Premierul Ungureanu i-a invitat joi pe şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, şi directorul pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Székely, să vină la Bucureşti, pentru o "întâlnire de lucru" pe teme economice actuale, care nu va viza şi scrisoarea de intenţie.

Scrisoarea de intenţie a fost convenită de FMI şi CE cu fostul premier Emil Boc, cu o zi înainte ca acesta să demisioneze din postul de prim-ministru, iar Ungureanu să preia conducerea Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO