Eveniment

Fonduri de 2,6 mil. € pentru constructia unui abator

01.11.2009, 23:20 763

Producatorul de carne si preparate din carne de pasare Flavoiadin Salonta, judetul Bihor, care anul trecut a inregistrat o cifrade afaceri de circa 6,3 mil. euro, va primi fonduri europene de 2,6mil. euro pentru constructia unui abator de pasari.
"Anul acesta Flavoia a inaugurat inca doua ferme cu o capacitate de175.000 de pui de carne in judetul Bihor respectiv 55.000 de capetepui in judetul Salaj. Tot in 2009 au inceput lucrarile la unproiect depus in decembrie anul 2008 cu fonduri europene (50%) invaloare totala de 4,5 milioane de euro", spune Pop Flaviu Bogdan,assistant manager al Flavoia si care detine 7% din actiunilefirmei. Majoritatea actiunilor, 93%, sunt detinute de Pop StelianMarin. Proiectul "Constructie abator pasari Salonta" depus incadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), "Crestereavalorii adaugate a produselor agricole si forestiere", are operioada de implementare de sase luni, iar termenul de finalizareeste luna martie 2010. "Noul abator va avea o capacitate desacrificare de 2.000 de pui pe ora, activitatea de abatorizareurmand a se efectua la standarde europene", au spus reprezentantiifirmei. Compania produce carne de pasare congelata sau refrigerata,oua de consum si furaje pentru cresterea pasarilor.
Flavoia a fost infiintata in anul 1998, avand ca obiect principalde activitate cresterea pasarilor. Activitatea firmei a demarat cutrei angajati, astfel incat azi numarul acestora a ajuns la 300 depersoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO